Over mij

IMG_0841 - kopie

 

Kleur, vorm, licht en lijnenspel boeien mij enorm. Ik word ineens geraakt door de schoonheid van een bepaalde lichtval, kleurschakeringen, zon en schaduw, een lijnenspel. Vanuit de stilte in mij ontstaan er ideeën. Mijn werken ontstaan vanuit een meditatieve grondhouding. Ik laat ‘het‘ gebeuren Aanleiding is een herinnering, of een ervaring. Die wil ik vormgeven. Soms in het klein op zijdedoek, soms in vrije technieken op grote doeken.

Zo ontstaat er telkens een klein verhaal over verschillende aspecten van het leven: vreugde, lijden, feest, liefde. Steeds weer met een nieuwe verrassing, bij uitstek komt dit tot uiting met het werken in opdracht.

Gaandeweg ontstond het Atelier “La Visitazione”; wat betekent ontmoeting, bezoek. Het is een plek waar hemel en aarde elkaar kunnen raken. Mensen die mijn werken zien worden er vaak door geraakt. Ik behoor tot  het Kunstenaarscollectief “Blauw ’99 ” en neem deel aan  diverse exposities.

Mijn passie voor schilderen is vooral aangewakkerd door deel te nemen aan internationale Kunstcongressen. Vele cursussen Zijde schilderen en de Cursus Beeldende Vorming op het U.C.K ( Utrecht centrum van Kunsten) hebben mij mede tot ontplooiing gebracht.

Laat je ook verrassen en bezoek mijn atelier, ontdek meer….

Elisa Vermeulen – de Kok